Warning: Creating default object from empty value in /home/ekologic/public_html/blog/include/class/config.php on line 4

Warning: Creating default object from empty value in /home/ekologic/public_html/blog/include/class/class.php on line 78
Ekologicen.si - zdravo življenje, zavedanje narave,...
header

tabletka na dan, prežene zdravje stran.


Pravijo, da se najboljše ideje ponavadi porodijo tam, kamor gre še cesar sam in če vprašate mene, je to čista resnica. Problem je le, da je moj spomin kratek kot tisti zlate ribice in preden pridem nazaj do računalnika se mi na poti zgodi še milijon stvari, ki mojo pozornost odvrnejo stran od tiste genialne ideje. No ja, mogoče pa vseeno ni bila tako genialna.

Opažam, da se ravno tako kot moj spomin, po vetru obrača tudi moja pozornost. Ne morem se odločiti ali je to slabo ali dobro. Moj um deluje sto na uro, še vedno premalo, ampak po drugi strani pa tako hitro da ga komaj dohajam. Sem že razmišljala, da bi se mogoče vpisala na tečaj hitrostnega slepega tipkanja, da bi s svojim tipkanjem sploh dohitevala svoje misli.

Veliko berem. Zanima me veliko stvari. Tukaj pa potem naletim na problem multitaskinga...pomanjkanje časa. Ljudje mislijo, da bezljam, ampak jaz temu raje pravim multitasking. Ne razumejo kako delujejo moji možgani. Ne vem, mogoče so njihovi samo malo bolj zaspani pa jim je težko razumeti, da je nekdo sposoben delovati in razmišljati na več nivojih.

Ampak kar sem hotela napisati danes ni o mojem "super umu" ampak kako se spreminja moje dojemanje sveta okoli mene. Jasno mi je, da je tudi ta moj pogled omejen, saj verjetno še nisem sposobna gledati sveta brez barvnih leč, ki ga barvam po mojih željah, a dogajajo se spremembe na katere zavestno ne vplivam, jih pa opažam. Tako kot recimo danes med sedenjem na školjki.

Se mogoče zdi neprimerno, da omenjam takšne situacije a bodimo realni, človek mora najprej poskrbeti za svoje osnovne potrebe, potem pa se lahko pogovarjamo o duhovnih in ezoteričnih nivojih. Konec koncev pravijo, da si tudi to kar ješ oziroma daš vase. In ravno tukaj so se začeli dogajati zanimivi premiki.

Ne boste verjeli, ampak bila sem ena izmed navdušenih potrošnikov farmacevtskih izdelkov. Ljubše mi je bilo celo obiskati lekarno, kot pa "navadno" živilsko trgovino. Lekarna je bila kot čarobni grad, kjer si dobil vse vrste magičnih pilul, tabletk, napitkov, ki so ti pomagali uničiti grozne bolezni in bolečine. In če česa ne prenesem je to bolečina.

Če vam izdam dejstvo, da smo se med prijatelji mnogokrat pošalili, da jem tablete za zajtrk in če je kdo potreboval kakšen "painkiller" sem bila prvi naslov kamor se je obrnil, potem si lahko mislite, da sem bila odličen primerek lojalnosti farmacevtske industrije. Sovražim razne kartice zvestobe in ugodnosti, ki jih ponujajo že v vsaki trgovini, ampak imela sem tisto rdeče jabolko, ki sem ga vedno ponosno potisnila pod nos gospe na blagajni. Toliko o tem.

Potem pa sem zbolela. Prišla je jesen. Komaj sem se postavila na noge, me je naslednji val zmrzali spet položil v posteljo. In spet in spet. In tako nekaj mesecev zapored. Bolniška je bila na mesečnem redu. Vsi so bili v skrbeh zame.

Tudi sama sem se čudila, kako je možno da sem vsak mesec bolna. Saj se vendar skoraj vsak dan ukvarjam s športom. Jem dokaj zdravo hrano. Imam aktiven življenjski slog. Nisem pesimistična. In takrat, po nekaj mesečnem kroničnem zbolevanju, sem se odločila, da se ne dotaknem niti ene tabletke več. Da bom pila samo še naravne sirupe iz smrekovih vršičkov. Da bom vsak dan pojedla žličko cvetnega prahu. Da bom zjutraj popila pol litra mlačne vode z limono in žlico konopljinega olja. Skratka, nič več kemije iz moje čudežne omarice!

In glej ga zlomka po nekaj tednih uživanja samo raznih dodatkov naravnega izvora, sem presenečena ugotovila, da je ta mesec moja plača spet polna, saj nisem vzela bolniške! Zmaga! Pa ne zaradi denarja, ampak ker sem dobila nazaj svoje zdravje.

In od takrat se na veliko izogibam kemiji in farmacevtskim izdelkom, saj me noben živ bog ne bo več prepričal, da mi bo čudežna tabletka prinesla zdravje. Pa tudi moje telo sedaj kar samo dobi kurjo polt, če samo pomislim, da bi vzela kaj proti bolečinam. In tako se je ponovno potrdila teorija o tem, kako je vse povezano med seboj. Bolj ko človek rase, tako se tudi podzavestni nivoji razvijajo v isti smeri in enostavno ne morejo več živeti po starih navadah in tirnicah.

Še veliko je stvari, ki jih moram spremeniti a naučila sem se, da vsaka stvar potrebuje svoj prostor in čas, da se manifestira. In to se zgodi, ko si pripravljen na spremembo. Ko si pripravljen, da jo boš odprto sprejel in razumel. Ko se boš nekaj naučil iz nje.
Objavljeno: 22.04.2012 12:46 Avtor: bea